Fotografiranje svetega krsta

Collapse Show info

08 Jan 2015 in Cerkev, Družina, Otroci, Sveti krst

Author : Denis Rožan

Tags: ,

Rojstvo otroka prinese v družino veselje in radost, hkrati pa tudi skrb in odgovornost. Že kar hitro je starš postavljen pred odločitvijo, otroka krstiti ali ne. Če že, pa je sveti krst prvi in najpomembnejši zakrament in ob enem prvi stik otroka s cerkvijo. Za krščenca/ko se začenja novo življenje, saj postane božji otrok. Za starše pa hkrati zaobljuba vzgajati otroka v krščanski veri.

Fotografiranje svetega krsta ni kar narediti nekaj fotografij, kot si večina misli. Je potrebno uloviti dobro svetlobo, ujeti oblivanje krščenčeve glave s sveto vodo, dokumentirati samo dogajanje v cerkvi in predvsem narediti udarne in zanimive fotografije.
Smisel in namen fotografiranja svetega krsta je ustvariti nekaj lepega, edinstvenega in trajnega – spomin na edinstven dan. Cilj mi je ustvariti dokumentarne in umetniške fotografije ter iz tega narediti končni izdelek, ki vam bo pri vsakem ogledu izvabil čustva na plan. Sam obdelam vsako fotografijo. Niti ene na prepustim naključju. Moj stil obdelave je fotografiji vdahniti življenje. Ne poslužujem se dodatnih efektov, raznih srčkov, balončkov… Cilj moje obdelave je narediti fotografijo barvito, polno življenja,… takšno, kakršna je bila v danem trenutku. Verjetno bodo čez mnoga leta, prav fotografije iz svetega krsta edino, kar bo vašemu otroku ostalo v spomin na tisti dan.

To je za otroka in za Vas velik dogodek. Starši… ovekovečite sveti krst s fotografijami izpod mojih rok… zaupajte v moje delo, v vrhunski končni izdelek, ki bo večni spomin vašemu otroku.

Leave a Comment!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Don`t copy content!